måndag 30 mars 2015

Sverige - Finland : En kärlekshistoria

Författare: Charlotta Cederlöf

Sara har världens tråkigaste liv. Hon är tillsammans med världens tråkigaste kille, som bara pratar om ishockey hela tiden, skolan är världens tråkigaste och hennes rum är världens fulaste. Hon har fått en dagbok från sin bästis Molly, vad hon nu ska med den till när det inte händer något i hennes liv.

Men så äntligen händer något. Saras skola har en vänort i Finland och nu ska det komma ett finskt ishockeylag därifrån som ska spela mot skolans lag, däribland Saras tråkiga pojkvän Henke Larsson. När Sara kommer till matchen för att titta på sin tråkiga pojkvän ser hon någon annan. Han heter Veijo, kan inte ett ord svenska, är en jäkel på slagskott och har världens vackraste smaragdgröna ögon som tycks titta rakt in i Saras hjärna.

När det finska laget efter några dagar åker tillbaka hem får Sara Veijos telefonnummer och när de pratat, eller, ja, inte pratat så mycket som suttit tysta i varsin ände av telefonlinjen ett antal gånger, bestämmer sig Sara för att åka från sin tråkiga tillvaro till Veijo och Finland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar