fredag 13 mars 2015

Pappersstäder

Författare: John Green

När Quentin och Margo var barn var de vänner. De bodde grannar redan då och gjorde allt tillsammans.

Men en dag slutade Margo prata med Quentin. Utan förklaring, bara sådär.

Nu går de på High School. Sista året. Margo är den häftigaste tjejen på hela skolan, den som har allra mest inflytande och som kan få alla andra elever att göra som hon vill. Quentin är en rätt normal elev, fast kanske i nedre delen av skolans hierarki. Han umgås med orkesterspelarna, även om han själv inte spelar något instrument. Han älskar fortfarande Margo, i hans ögon är hon perfekt.

Margo är en äventyrare som älskar att busa med folk på olika sätt. Det är därför inte alls förvånande att hon har planerat en hel natt fylld av olika aktioner för att hämnas på ett antal personer som på olika sätt gjort henne arg. Det som däremot är förvånande är att hon väljer ut Quentin till att vara hennes chaufför och hjälpreda under natten.

När Margo nästa dag är försvunnen är det inte någon som blir särskilt förvånad. Hon har stuckit förut och har alltid dykt upp igen efter några dagar. Men när tiden går och examensdagen kommer allt närmare utan att Margo syns till blir Quentin mer och mer orolig.

Han upptäcker att Margo har lagt ut ledtrådar till vart hon har tagit vägen, ledtrådar som verkar vara riktade till honom. Hon vill att Quentin ska hitta henne och han har en känsla av att om han inte lyckas kommer något fruktansvärt hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar