torsdag 30 april 2015

Ett hus utan speglar

Författare: Mårten Sandén

I ett enormt gammal hus, stort som ett slott med massor av rum, samlas en mycket dysfunktionell familj för att vaka vid husets ägarinnas dödsbädd. Tillvaron i huset är mörk och närmast overklig, som om den vanliga världen har upphört att existera.

Thomasine leker kurragömma med sina kusiner medan de vuxna bråkar om en försäljning av huset. När det blir dags att äta och kusinerna kommer ner till köket inser Thomasine till sin förskräckelse att yngsta kusinen, Signe som inte pratar, fattas eftersom de glömt tala om för henne att leken är över. Signe måste fortfarande gömma sig någonstans i det stora huset. Thomasine rusar iväg och letar och hittar slutligen kusinen på tredje våningen.  Signe säger att hon har träffat någon och att de har lekt. Thomasine tänker inte så mycket på vad hon menar utan är mest förundrad över att flickan plötsligt pratar.

På natten kommer Signe och väcker Thomasine. Hon vill visa var hon hade gömt sig, i rummet med alla speglarna, rummet som leder till en annan värld, som förändrar alla som går in där. Men vem är flickan som bor i den andra världen och varför verkar alla utom Thomasine bli förändrade?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar