torsdag 30 april 2015

Men finns ändå

Författare: Petter Lidbeck

Bianca lever med sin mormor och mamma. Hennes pappa har hon aldrig träffat och när hon frågar om honom svarar hennes mamma undvikande. Man kan tycka att det är ovanligt att bo med sin mormor men Bianca lever ett ganska vanligt liv. Ända tills hon fyller 11 år.

En dag berättar mamma och mormor för Bianca att kvinnorna i deras släkt är ovanliga. De har en förmåga, de kan göra sig osynliga. Självklart tror Bianca att mamma och mormor driver med henne, men de bevisar att det är sant och de visar också Bianca hur hon själv ska göra för att bli osynlig. Samtidigt berättar de att det är en förmåga som inte får missbrukas och att det är otroligt viktigt att ingen i hela världen får veta om deras hemlighet. Bianca får inte berätta för någon att hon kan göra sig osynlig.

Men det är väldigt svårt att inte säga något och av misstag råkar Bianca avslöja sin hemlighet i skolan. Även om hennes klasskamrater inte tror henne så räcker misstaget för att andra personer ska hitta henne. Personer som har letat i hela världen efter Biancas mamma och mormor. Personer som är väldigt, väldigt farliga…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar