torsdag 30 april 2015

Trasig soppa

Författare: Jenny Valentine

En dag när Rowan är i en affär tillsammans med några kompisar kommer en kille fram och ger henne något som han menar att hon har tappat. Trots att hon bedyrar att hon aldrig sett föremålet tidigare envisas han, han är säker på att hon tappat det. Rowan tar emot det. Det är ett negativ till ett fotografi.

Hennes nya vän Bee hjälper henne att framkalla bilden och den visar sig föreställa Rowans döde storebror, Jack. Det är ett fotografi som Rowan aldrig har sett tidigare och hon kan inte begripa hur hon skulle kunna ha tappat negativet till det.

Jack har varit död i några år. Rowans föräldrar har skilt sig efter hans död och mamman har gått in i en fullständig depression. Rowan är ensam kvar med ansvaret för lillasystern. Hon hämtar och lämnar på skolan, lagar mat, tvättar, städar, leker och passar sin syster hela tiden samtidigt som hon måste dölja för alla hur dålig hennes mamma egentligen är, eftersom hon inte vill att mamman ska förlora även henne och hennes syster. Allt detta gör henne utmattad.

Men nu har hon sin nya vän Bee som tillsammans med sin pappa och lillebror blir en extrafamilj för systrarna. Bee övertalar också Rowan att söka upp killen som gav henne negativet, vilket blir början på ännu en ny vänskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar