torsdag 9 april 2015

Någons hjälte

Författare: Mårten Sandén

Viktor Stenmark är en helt vanlig, möjligen ovanligt blyg, kille. Han har en talang, nämligen att trolla, men han har aldrig visat sina konster för någon.

Tills nu. Hans mamma lyckas övertala honom att trolla på en kompis barnkalas. Viktor åker dit, lyckligt omedveten om att födelsedagsbarnet är lillasyster till ingen mindre än supersnygga Lina i 7D. På något sätt lyckas Viktor genomföra trolleriföreställningen utan att göra bort sig allt för mycket och efteråt kommer Lina och pratar med honom. Olyckligtvis blockerar Linas närvaro all Viktors tankeförmåga så när han klär på sig kläder, utanpå trollkarlskostymen, samtidigt som han lyssnar på Lina och försöker att inte säga puckade saker, märker han inte att det inte är hans vanliga kläder han tar på sig utan storasysters silvriga skridskodräkt. I bilen på väg till föreställningen har systerns och hans väska blandats ihop och nu står han, framför supersnygga Lina, och försöker rädda situationen genom att påstå att det är hans dräkt och att han har tänkt åka inlines hem.

Viktor ger sig alltså ut i vårvinterkvällen på inlines iförd silvrig spandexdräkt. Det är mörkt och kallt och i ren desperation börjar han ta på sig det som finns i systerns väska, vilket är ett par rosa trosor som han sätter utanpå dräkten, ett par skyddsglasögon samt sin egen trollkarlsmantel. Lyckligtvis är det mörkt och kallt och ingen är ute och kan se honom. Nästan ingen…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar