fredag 1 december 2017

Som stjärnor i natten

Författare: Jennifer Niven

Finch är skolans värsting och freak. Det går massor av rykten kring honom, att han ska ta droger, vara våldsam, oberäknelig. Han trakasseras av de allra coolaste och föraktas av de flesta andra.

Violet förlorade sin syster i en bilolycka för ett halvår sedan och kämpar för att hantera sorgen och vardagen. Alla tar hänsyn till henne och ställer inga krav, hon får bete sig lite som hon vill och behöver inte anstränga sig i skolan. Hon har kapslat in sorgen och lyckas inte komma vidare.

Finch och Violet går på samma skola, har till och med ett ämne tillsammans, men de har aldrig pratat med varandra förut. Inte förrän de båda står längst upp i klocktornet på skolan, balanserar på kanten, funderar på att kasta sig ut. Finch övertalar Violet att klättra ner. Men eftersom han är allmänt betraktad som freak på skolan tror alla att det är tvärtom, att den präktiga och populära, normala, Violet har räddat hans liv. Lyckats förhindra ett självmord.

Finch ser något hos Violet som han inte kan släppa. Han tvingar sig mer eller mindre in i hennes värld och hennes medvetande. Samtidigt som han slåss med sina egna demoner, väl medveten om att han verkligen är ett freak, lyckas han locka Violet tillbaka till livet.

Frågan är om Violet kan rädda Finch. Han rör sig alltmer mot ett mörker, som han är rädd att han inte ska kunna ta sig ur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar