fredag 1 december 2017

Wursten och veganen

Författare: Åsa Asptjärn

Wursten har blivit osams med sin bästis, Veronika. Veronika har börjat umgås med Emmy och Wursten och Emmy tycker inte om varandra, så är det bara. Sommarlovet efter sexan blir det allt tydligare att Veronika hellre vill vara med Emmy än med Wursten. Att vara alla tre funkar inte alls.

När Wursten är med sin mamma för att hälsa på morfar på ålderdomshemmet träffar hon Diana. Hon är nyinflyttad och ganska påstridig och hon bestämmer att hon och Wursten ska bli vänner. Wursten protesterar lite lamt, inte minst mot en del märkliga saker som Diana vill dra med henne på, men så kul är det ju inte att vara ensam heller. Bättre med en kompis som är lite knäpp än ingen kompis alls.

Diana är vegan och djurrättsaktivist. Hennes pappa importerar sojakorvar. Diana bestämmer sig för att hon och Wursten ska utföra en aktion mot korvkiosken vid badplatsen, där Wurstens storebror jobbar. En aktion som innefattar inbrott och förstörelse. Trots att hon inte alls tycker att det känns bra dras Wursten med i planerna. Mitt i natten stjäl hon storebrors nyckel och cyklar iväg mot kiosken tillsammans med Diana.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar