tisdag 5 december 2017

Sköldpaddor hela vägen ner

Författare: John Green

Aza Holmes lider av svåra tvångstankar och tvångssymtom. Hon är besatt av rädslan för sjukdomar, speciellt att drabbas av Clostridium difficile, en bakteriell infektion i magen som kan vara dödlig.

Även om hon verkligen försöker kan hon inte sluta tänka på bakterier och smitta och risken för infektion. Hon upplever att det är som en tankespiral som suger henne längre och längre ner i djupet, bort från verkligheten.

Vissa perioder mår hon bättre, andra mår hon sämre. Hon träffar regelbundet en psykolog som försöker ge henne verktyg för att hantera rösten inom henne som drar ner henne i tankespiralen, men det funkar inte så bra. Som mest fungerar hon hjälpligt och hon förstår inte hur hennes vänner står ut med henne.

Azas bästa vän, Daisy, får veta att en miljonär i staden har försvunnit och att det har utfästs en belöning på 100 000 för uppgifter som kan leda till att han hittas. Eftersom Aza kände mannens son, när de var mindre, tycker Daisy att de ska försöka lösa mysteriet för att få belöningen. Aza är mycket motvillig, men följer i alla fall med och det visar sig att hon och sonen, Davis, finner varandra. Men att vara Aza och upprätthålla relationer med andra människor är väldigt, väldigt svårt. Fysiska relationer är kanske rent av omöjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar