fredag 21 november 2014

Allt jag säger är sant

Författare: Lisa Bjärbo

Alicia har ända sedan hon var liten vetat att hon ska bli något stort, uträtta stordåd. Hon känner sig som om hon har kolsyra i kroppen, som om hon är elektrisk, självlysande.

Redan från början känner hon att gymnasiet är skittråkigt och inte alls verkar ta henne närmare de där stordåden som bara väntar på att uträttas.

När hon spenderar en timme inlåst på en av skolans toaletter får hon nog, det är inte det här hon vill ägna sitt liv åt. Verkligen inte. Trots högljudda protester från både bästisen Fanny, hennes föräldrar och skolans SYO-konsulent bestämmer sig Alicia, när hon äntligen kommer ut från toan, för att hoppa av gymnasiet. Den enda som inte blir helt hysterisk är hennes älskade mormor.

Eftersom hon typ sagt till både SYO och sina föräldrar att hon har ett jobb blir hon tvungen att fixa det, vilket hon faktiskt lyckas med. Hon börjar jobba på sitt favoritkafé –skitbra, tänker hon, som att få betalt för det man brukar göra- och flyttar hem till sin mormor eftersom hon inte står ut med sina föräldrar.

På jobbet träffar hon Isak och blir omedelbart blixtförälskad. Han har mjölk i kaffet och Alicia känner alldeles bestämt att de måste gifta sig med varandra när de blir vuxna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar