onsdag 5 november 2014

Firnbarnen 1 : Inmurade

Författare: Lena Ollmark

Leo flyttar med sina föräldrar från stan ut på landet. Han börjar i en liten byskola där alla känner alla. För Leo är det en enorm lättnad att ingen känner till varför han har flyttat, vad som hände på hans gamla skola. Han är livrädd att någon ska få veta sanningen.

Skolan har en ny träslöjdsal i källaren och en dag befinner sig Leo där tillsammans med klasskamraterna Natta och Teddy. Något obehagligt och oförklarligt händer i slöjdsalen och åtminstone Natta är övertygad om att det spökar där, att någon eller något varit där nere tillsammans med dem. Leo försöker slå bort de obehagliga tankarna men när en olycka händer i slöjdsalen några dagar senare börjar han bli rädd att Natta har rätt.  Det finns kanske verkligen någon i källaren, någon som vill skada dem.

Natta övertalar Leo och Teddy att hjälpa henne att försöka få reda på vad som har hänt nere i källaren. Hon förstår att det har något att göra med firnbarnen, de som försvann efter den fruktansvärda snöstormen för hundra år sedan. Kanske försvann de inte alls i snön, kanske stannade de på skolan.

Kanske finns de fortfarande kvar där…?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar