onsdag 5 november 2014

Blodsmagi

Författare: Tessa Gratton

Strax efter att hennes föräldrar dödats får Silla en bok med posten. Boken är skickad från någon som kallar sig Diakonen och den är skriven med hennes fars handstil. Boken är fylld med magiska formler och i ett brev som medföljer kallar Diakonen hennes far för magiker och helbrägdagörare. Silla, som hela tiden vägrat acceptera den officiella versionen, att hennes far miste förståndet och sköt först sin fru och sedan sig själv, inser att om det som står i brevet och i boken är sant kan det förklara varför hennes föräldrar dog och rentvå hennes far.

Magin i boken är blodsmagi, formlerna kräver blod för att genomföras. När Silla testar formeln för regeneration, att återskapa liv, och lyckas få ett dött löv att bli grönt och levande igen inser hon att magin är verklig och att hennes blod bär på den kraft som krävs för att utföra den.

Nick flyttar till Yaleylah när hans morfar dör och testamenterar sitt hus till honom. Huset ligger bredvid en gammal kyrkogård och det är där han första gången träffar Silla. När Silla visar honom blodsmagin väcks gamla minnen till liv och Nick förstår att hans mamma, som alla anser vara galen, höll på med samma typ av magi och att hon lärde honom att utföra den när han var ett litet barn. Nu kommer kunskapen tillbaka till honom och tillsammans med Silla och hennes bror utforskar han blodsmagins möjligheter.

Men det finns fler som känner till blodsmagin. En uråldrig häxa är ute efter makten som finns i Sillas pappas bok och hon är beredd att göra vad som krävs för att komma över den. Silla förstår att hon kan ha dödat hennes föräldrar och att hon måste förgöra häxan innan hon dödar även Silla, brodern och Nick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar