onsdag 5 november 2014

Synvilla

Författare: Karina Berg Johansson

Samuels klass ska på klassresa till Gotland. Det är vårtermin i nian och nu ska klassen göra allt det deras föräldrar fasar för. Alla utom Samuel, som inte är bjuden, inte räknas, inte syns. Som vanligt.

För Samuel är resan inte bara det sista han gör med sina klasskamrater från grundskolan, hans plan är att det ska bli det sista han gör i livet. När klassen åker med färjan hem på söndag tänker Samuel inte vara med.

Med på resan är också ett par lärare och ett par föräldrar. Ika är mamma till Emelie, klassens populäraste tjej, och hon har följt med som förälder på resan i hopp om att skapa en bättre relation med sin dotter.

Både Ika och Samuel står utanför de andras gemenskap och de ser och förstår saker om de andra som de inte själva gör. Ika ser också Samuels utanförskap och önskar att hon kunde hjälpa honom, tala om att det blir bättre när han blir äldre. Hon vet inte att Samuel bara väntar på ett tillfälle att tala om för Ikas dotter att han älskar henne, för att sedan ta sitt eget liv.

När klassen återvänder till fastlandet efter fyra dagar saknas en av eleverna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar