fredag 28 november 2014

Flyt som en fjäril, stick som ett bi

Författare: Elin Nilsson

Miranda är simmare. Hennes favoritdistans är 200 m fjäril och hon siktar på VM i sommar. Hon tränar nio gånger i veckan. På tok för mycket tycker hennes bästa vänner, som ofta får vänta på henne när de ska hitta på saker och hon är på träning.

Miranda har en bror som missbrukar datorspel. Han har hoppat av gymnasiet och sitter dag och natt på sitt rum och spelar WoW. Miranda kallar honom för Amöban och menar att han är så gott som död. Den bror hon hade finns inte kvar. Det stör henne enormt att föräldrarna låter hela sin tillvaro kretsa kring brorsan. All deras energi går åt till att oroa sig för honom och försöka få honom att ta tag i sitt liv eller att i alla fall komma ner från sitt rum och äta en måltid med resten av familjen. Tillslut blir det för mycket för Mirandas mamma. Hon sjukskrivs och snart är det två rum i familjen Karlssons villa som är mörka och stängda.

Miranda blir osams med sina bästisar och hemma är det kaos. Simningen är allt hon har kvar och när hon börjar få ont i en axel så att hon kanske inte kan simma VM känner hon hur tillvaron rämnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar