fredag 21 november 2014

Recept för en flygtur

Författare: Annalena Hedman

Abbe har höstlov och eftersom hennes mamma är i Barcelona och hennes pappa måste jobba får hon vara i Istermyrträsk hos sin mormor och morfar. Normalt är det roligt, men Abbe surar för att hon inte fick följa med till Barcelona. I jämförelse är Istermyrträsk urtråkigt.

Men så händer något. Antón, Abbes kompis, berättar att SUCK från Melodifestivalen ska ha en spelning i Istermyrträsk! Abbe tycker att bandet är hur dåliga som helst, men hon lyckas övertala arrangören av konserten att ta dit punkbandet Up Yours som förband. Up Yours är bättre än något Abbe hört tidigare. Hon lyssnar på deras demo-skiva typ hundra gånger om dagen och nu ska hon få träffa dem! Kanske kan de ge henne lite punktips?

Samtidigt har Antón annat att tänka på. Hans plågoandar, med Christoffer Ågren i spetsen, är värre än någonsin. Abbe och kompisen Nadja bestämmer att något måste göras. De smider en plan som ska sättas i verket på själva konsertdagen. De får hjälp från oväntat håll, men planen är ganska komplicerad, kommer verkligen alla delar gå i lås…?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar