fredag 2 september 2016

Billie avgång 9:42 till nya livet

Författare: Sara Kadefors

Billies mamma mår inte bra. Hon har en sjukdom som påverkar hennes muskler och som gör det svårt för henne att röra sig. Men framför allt är hon djupt deprimerad och kan inte ens ta hand om sig själv, ännu mindre om Billie.

När situationen blir ohållbar bestämmer socialen att Billie måste flytta. Hon får komma till en fosterfamilj som bor i en liten, liten by ute på landet. Kontrasten mot Billies vanliga liv med mamma i Stockholm är enorm.

Det är rätt svårt att vänja sig vid alla regler och måsten som finns i den nya familjen och på den nya skolan. Det är också svårt att vänja sig vid att bo i en så liten håla, där alla verkar känna alla och det inte direkt finns något att göra. Men Billie är bra på att anpassa sig och får snabbt vänner och hittar ställen att hänga på.

Skolan och själva byn funkar egentligen rätt bra, det konstigaste för Billie är familjen hon har hamnat hos. Det är som om de inte lever, inte på riktigt. Något är fel, de har en hemlighet, något som gör att de beter sig så konstigt och liksom avstängt. Vad är det egentligen som har hänt i familjen innan Billie kom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar