fredag 2 september 2016

Hemsökta

Författare: Magnus Nordin

Elin och Denise får ett ganska ovanligt sommarjobb. De ska vara husvakter på en liten ö långt ut i skärgården.

Huset ägs av en man som heter Daniel. Varje år vid samma tid på sommaren åker han på semester och anställer någon som vaktar hans lyxvilla.

Från början verkar det vara ett fantastiskt sommarjobb. Att få tillbringa två veckor i det lyxiga huset, bada och sola och lata sig. Sysslorna som det är meningen att husvakterna ska utföra är inte speciellt betungande. En del grejer är lite märkliga, som varför det är så extremt noga att huset är larmat varje natt, att det finns ett rum som är låst som de inte får gå in i och att den förra husvakten lämnade ön hals över huvud långt innan hon skulle. Men tjejerna tycker ändå att de har fått bästa sommarjobbet. Tills det börjar hända saker.

Dels är det larmet som går mitt i natten och övervakningsfilmerna som inte visar någonting och dels är det kråkan som finns överallt och nästan verkar vilja Elin någonting. Men framför allt  är det katterna. Katterna som dyker upp mitt i natten från ingenstans, trots att huset är låst och larmat. Katterna som ser ut exakt som Daniels döda hustrus katter, de som drunknade. Sakta går det upp för Elin att förra årets husvakt nog flydde för sitt liv och att hon och Denise borde göra det samma, innan det är för sent....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar