fredag 2 september 2016

Vilse

Författare: Karina Berg Johansson
 
Det är slutet av sommarlovet och ett gäng ungdomar ska på konfaläger med kanotpaddling och vandring i de jämtländska fjällen. Något händer på älven och sex av ungdomarna kommer ifrån de andra. De väljer fel väg där älven delar på sig och är snart helt vilse.
Några i gruppen känner varandra redan, Elsa som är tillsammans med Victor men som fasar för vad han kan tänka sig att hitta på med henne ute i ödemarken utan några vuxna som övervakar dem, Zak som är en av Victors äldsta vänner, men som inte kan låta bli att önska att Elsa var hans istället. Frida, som flirtar ohejdat med Victor och som vet precis hur hon ska få honom dit hon vill, oavsett om han har flickvän eller inte. Lovisa, som nästan är en av ledarna på lägret. Och så är det David, som ingen känner och som önskar att han var långt därifrån. Fast gärna tillsammans med Lovisa i så fall.

Gruppen kämpar sig fram genom vildmarken för att försöka hitta tillbaka till de andra lägerdeltagarna. De har ont om mat, tung packning och många konflikter inom gruppen, men det verkliga hotet är de totalt omedvetna om. Någon bevakar dem. Någon som bor på fjället och som anser att de inkräktar på hans territorium. Någon som är beredd att gå hur långt som helst för att bli av med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar