måndag 5 september 2016

Boet

Författare: Kenneth Oppel

Det är något fel på Steves nyfödde lillebror. Läkarna säger att han nog aldrig kommer bli helt frisk, helt som andra barn. Han kommer behöva genomgå en massa operationer, om han är stark nog, men han kommer ändå aldrig bli helt normal.

Steve har alltid haft mardrömmar. Han brukar drömma att en stor, svart varelse står vid hans säng. Men en natt drömmer han att varelsen jagas bort av små ljusskimrande varelser. Änglar tror han först, men sedan förstår han att det är getingar. Märkliga silver- färgade getingar.

Getingdrottningen talar till Steve i hans dröm. Hon säger att de kan göra hans bror frisk igen, att de kan se till att han får en helt normal bror, utan en massa fel. Det enda Steve behöver göra är att säga ja och att lova att hjälpa dem.  

En dag blir Steve stucken av en geting, i verkligheten, en geting som är blek och silverfärgad, precis som de i hans dröm är. Steve börjar misstänka att getingarna i drömmen finns på riktigt. Men han börjar också bli orolig för vad drottningen har tänkt sig att göra med hans bror. Det verkar som om hon tänker byta ut honom mot en felfri bebis. Men vad händer då med hans riktiga lillebror? Steve inser att han kanske gjorde ett ödesdigert misstag när han sa ja till getingdrottningen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar