fredag 2 september 2016

Om jag var din tjej

Författare: Meredith Russo

Amanda flyttar till sin pappa när situationen i hemstaden blir ohållbar. Hon har genomgått ett könsbyte och blivit den person som hon alltid har känt sig som. Det har gjort att hon utsätts för ständiga trakasserier, hot och våld både från folk hon känner och från fullständiga främlingar. Planen med att bo hos sin pappa, som hon haft mycket lite kontakt med de senaste åren, är att ligga lågt och klara sig igenom high school på en ny ort där ingen känner henne och ingen vet att hon föddes som Andrew.
 
Från början funkar det rätt bra. Amanda får snabbt vänner på sin nya skola. Hon blir bjuden på fester och folk drar med henne på fotbollsmatcher, bio, shoppingturer, allt möjligt. Ingen misstänker att Amanda har en hemlighet.  

Men så blir Amanda förälskad. I Grant. Han har också hemligheter och det dröjer rätt länge innan han vågar släppa Amanda in på livet. Men tiden går och deras förhållande blir allvarligare. Amanda är lycklig, men samtidigt livrädd. Vad händer om Grant får veta? Kan hon verkligen låta bli att berätta för honom, när han har låtit henne få veta hans mörkaste hemligheter? Hur ska de kunna ha ett seriöst förhållande om hon inte är ärlig? Men samtidigt, vad skulle han göra om han visste?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar