måndag 5 september 2016

Jag var här

Författare: Gayle Forman

När Codys bästa vän Meg tar livet av sig blir hon först förkrossad. Hon förstår inte varför Meg valt att avsluta sitt liv och kanske framför allt varför hon inte visste att vännen mådde så dåligt. Hur kan ens bästa vän välja att ta livet av sig utan att man anat oråd innan?

Cody åker till Megs universitets- stad för att hämta hennes grejer åt familjen och då inser hon att det var mycket hon inte visste om Megs liv. Hon har haft ett förhållande med en kille som Cody inte haft en aning om. En kille som Cody träffar och som hon inte riktigt kan låta bli att tänka på. Meg bodde ihop med ett gäng ungdomar som Cody inte alls känner, hon hade två kattungar som någon nu måste ta hand om och hon hade mailkontakt med någon som uppenbarligen var så hemlig att hon valde att radera mailen innan hon tog livet av sig.

De raderade mailen får Cody att börja titta närmare på Megs dator. I en krypterad fil hittar hon information som får henne att misstänka att någon har påverkat Meg till att begå självmord. Hon har haft kontakt med en självmordssekt på nätet och på deras forum har hon pratat med en person som har drivit henne till att ta det sista steget och avsluta sitt eget liv.

Cody bestämmer sig för att försöka ta reda på vem som döljer sig bakom aliaset, vem som är skyldig till Megs död. För att kunna göra det måste hon använda sig själv som lockbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar