måndag 5 september 2016

Bröder i brott

Författare: Sean Rodman
Valle och Bigge har rymt från fosterhem i Finland, där de hamnat efter att deras pappa hamnat i fängelse. Deras plan är att de ska ta sig med färjan till Sverige där de har släktingar som de hoppas att de kan bo hos.
Problemet är att de inte har några pengar till mat eller bensin för att ta sig dit de ska. Bigge föreslår att de ska bryta sig in i bilar på färjan för att försöka få tag på pengar eller något som de kan sälja och få pengar för. Valle tycker att det är en riskabel plan, med tanke på att de inte har någon möjlighet att fly om de åker fast. Det känns dock inte som att de har så mycket val, om de ska kunna ta sig till sina släktingar måste de skaffa pengar.
Först går det ganska bra. Valle bryter upp bilarna medan Bigge håller vakt. De hittar en del pengar och är nästan redo att avbryta. En sista bil bara, en skåpbil som Bigge tycker att de ska kolla. I den hittar bröderna något som snabbt förvandlar dem från förövare till offer. I bilen finns en kidnappad tjej och när de befriar henne får de hennes kidnappare efter sig. En man som inte drar sig för att döda för att få tillbaka tjejen och för att undanröja alla vittnen. Nu är de fast på en båt mitt ute på havet med en beväpnad galning efter sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar