fredag 12 september 2014

20 över 7

Författare: Ewa Christina Johansson

Det brinner i en lada på Luddes kusiners gård och efter branden är kusinerna borta. De var ensamma hemma när branden inträffade, deras pappa satt på akuten med en bruten fot, och eftersom det inte finns några spår efter dem utgår alla från att de måste ha varit i ladan och brunnit inne.

Det är bara Ludde som vägrar tro att kusinerna är borta. Han följer med sina föräldrar till det tomma huset och söker sig upp på vinden. Någonting lockar honom, får honom att söka vidare, utan att han förstår vad det är. Han bara vet att kusinerna finns någonstans och att han måste hitta dem innan det är för sent.


På vinden ser Ludde något som blänker under en koffert. Han får inte tag på det först men återvänder nästa dag och hittar då en liten fickkniv. Dessutom ser han att någon har ristat in något i en murken planka. 20 över 7 står det. Ludde förstår att det är en ledtråd från kusinerna, något som han ska tolka för att veta var de finns. Men hur ska han kunna förstå vad det betyder? Och vem är mannen med cowboyboots som uppenbarligen letar efter fickkniven och som är beredd att gå väldigt långt för att få tag på den? Kanske så långt som till mordbrand?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar