fredag 12 september 2014

Spår i sanden

Författare: Nora Flygt och Torbjörn Flygt

Sanna, Nelly och Kristian träffas varje sommar i Falsterbo. De badar, solar och äter glass. Kristian hoppas att Nelly ska lägga märke till honom den här sommaren, som något annat än en snäll killkompis. Sanna i sin tur hade gärna velat att hon och Kristian skulle kunna bli mer än bara kompisar.

Men när Sannas lillebror Kim hittar ett mystiskt mynt intill det gamla militärområdet får de andra problem än vem som kanske gillar vem. Kristian visar myntet för sin konfirmationspräst, i hopp om att hon ska kunna säga vilket land det kommer ifrån, men prästen reagerar väldigt märkligt. Hon vill knappt ge tillbaka myntet till Kristian, hon blir plötsligt otrevlig mot honom på konfirmationsundervisningen och hon verkar till och med spionera på honom och tjejerna på stranden.


Ännu märkligare blir det när Sanna, Nelly och Kristian ge sig ut för att nattbada en natt och upptäcker att glassbåten, det stora piratskeppet som seglar längst stranden under dagarna och säljer glass till strandgästerna, kommer glidande alldeles nedsläckt och ankrar utanför stranden. Det verkar som om flera personer går i land, men sedan försvinner de spårlöst. Vilka var människorna som kom med glassbåten? Är det smugglare av något slag? Vart tog de vägen när de försvann? Gömmer de sig på militärområdet och var det någon av dem som tappade myntet som Kim hittade? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar