fredag 12 september 2014

Skuggan i väggen

Författare: Kerstin Lundberg Hahn

Mikaela, kallad Micke, och hennes mamma har flyttat igen. De flyttar ofta, Micke har bytt klass hur många gånger som helst. Men den här gången känner hon att det får räcka. Nu vill hon inte flytta mer. Det säger hon också till den figurlika skugg-fläcken på tapeten i hennes nya rum. ”Här tänker jag stanna. Är det okej med dig?” säger hon och lägger handen på skuggan.

Det är Claudia i Mickes nya klass som berättar att Micke har flyttat in i ett spökhus. Det var en liten flicka som bodde där för länge sedan, som blev knuffad ner i älven och drunknade. Nu spökar hon i huset. Säger Claudia. Egentligen tror inte Micke på spöken, men det känns rätt obehagligt i alla fall. Särskilt med tanke på den där skuggan på hennes vägg, som faktiskt ser väldigt mycket ut som en flicka.


Snart visar det sig att Claudia har rätt. Flickan spökar i huset, framför allt i Mickes rum. Men vad vill hon? Kan Micke göra något för att hon ska få ro i sin grav? Kanske måste hon ta reda på vad som faktiskt hände den där dagen när flickan drunknade i älven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar