fredag 5 september 2014

Fifteen Love



Författare: Peter Barlach

John går i nian och är fruktansvärt förälskad i familjens polska städerska, Violetta.

När John var tio år dog hans mamma i en bilolycka och sedan dess har hans syster och han bott själva med pappan och hunden Bessie. Men nu har systern flyttat till Frankrike och uppenbarligen tycker inte pappa att han och John klarar att städa själva. Därför anställs Violetta och John blir förälskad från första stund.

Violetta kommer på onsdagar och John har fullt schå med att lyckas vara hemma när hon är där, utan att hon blir misstänksam, samtidigt som han inte kan skolka för mycket. Han skulle behöva skärpa sig sista terminen i nian för att komma in på det program han vill gå, men han hatar skolan och motivationen är inte direkt på topp. Dessutom känns det viktigare att träffa Violetta och få henne att förstå vad han känner för henne.

John går runt i en konstant kåt-dimma och drömmer om vad han vill göra med Violetta. Av misstag råkar han nämna henne för sin bästa vän, den biffige och våldsamma Gabriel, som inte alls fattar att det John känner är äkta kärlek, utan som bara pratar om pilska polskor och avsugningar mot betalning. John känner mer och mer att han vill bryta med Gabriel, men han vet inte hur han ska kunna göra det utan att vännen slår ihjäl honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar