fredag 26 september 2014

Hitta Violet Park

Författare: Jenny Valentine

Lucas pappa försvann en dag, bara puts väck från en dag till en annan. Nu har han varit borta så många år att alla utom Lucas helt gett upp hoppet om att någonsin hitta honom eller ens få veta vad som hänt med honom.

En natt, eller nästan morgon, när Lucas är på väg hem från en kompis träffar han någon som kommer förändra hans liv. På en hylla på kontoret till ett taxibolag står en urna och i den ligger askan av en kvinna vid namn Violet Park. Lucas har aldrig hört talas om henne tidigare, men han känner instinktivt, nästan som om hon kommunicerade med honom på något sätt, att han måste rädda Violet. Hon kan inte spendera livet efter detta på en hylla på ett rökigt kontor.

Lucas lyckas bluffa till sig den kvarglömda urnan med hjälp av sin farmor och hans tanke är att han ska sprida Violets aska på ett lämpligt ställe, så att hon får frid. Men han känner att hon liksom hänger sig kvar, det är något som inte är avslutat som gör att hon inte är redo att lämna jordelivet riktigt än. Frågan är om Lucas kan lista ut vad det är?


Lucas försöker gräva fram information om Violet Park och till hans stora förvåning leder spåren till hans egen försvunna pappa. Kan Violet berätta sanningen om hans far för Lucas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar