torsdag 18 september 2014

Jagad

Författare: Kevin Brooks

Robert kommer till sjukhuset för att genomgå en gastroskopi, alltså en undersökning av tarmarna och magen. Ingen kul undersökning men heller inget farligt.

Något går dock fel. Robert sövs ner men vaknar plötsligt upp på operationsbordet. Han är vid medvetande men kan inte röra sig eller prata. Till sin fasa upptäcker han att hans mage är uppskuren och att ett gäng män med kostym och solglasögon står tillsammans med en chockad läkare och tittar in i honom. Något mycket märkligt finns inne i Robert, något som snarare verkar vara en maskin av något slag än mänsklig vävnad.

Robert förstår instinktivt att de kostymklädda männen är farliga och han lyckas fly från sjukhuset. Men var ska han ta vägen nu? Vem kan han lita på? Robert är föräldralös och uppvuxen i olika fosterhem. Tänk om hans nuvarande fosterföräldrar är i maskopi med de kostymklädda männen. Allt flyttande har gjort att han inte har några egentliga vänner han kan lita på.


Robert är egentligen bara säker på en enda sak, om de kostymklädda männen får tag på honom ligger han mycket, mycket illa till och de drar sig inte för att döda oskyldiga människor för att få tag på honom. Varför är Robert så viktig för dem? Vem är han egentligen, eller kanske snarare vad är han…?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar