fredag 26 september 2014

Skuggan av Anna

Författare: Rebecca James

Tim bor tillfälligt hemma hos sitt ex, Lilla, som han fortfarande vill vara tillsammans med. Varken Lilla eller hennes nye pojkvän är speciellt glad över att ha Tim boende där, så när Lilla ser en annons om ett billigt rum att hyra tvingar hon mer eller mindre Tim att kolla upp det.

Det visar sig att rummet och huset det ligger i är helt fantastiskt. Det är ett stort vackert hus i en av de finaste stadsdelarna. Det tar bara tio minuter för Tim att gå till jobbet på restaurangen därifrån och lika lång tid att gå till stranden när han vill surfa. Rummet kostar i det närmaste ingenting och verkar på alla sätt perfekt.

Enda haken är hans hyresvärd, tjejen som äger huset. Hon heter Anna, är i hans egen ålder och lider av panikångest vilket gör att hon inte kan lämna huset. Tim får veta att hennes föräldrar har dött i en tragisk olycka några år tidigare och att Anna ärvt huset av dem. Men det verkar finnas andra händelser i Annas historia som hon inte vill prata om och ju längre Tim bor i huset desto mer märkliga saker upptäcker han.


Det händer otäcka saker i huset och även om Anna säger att det inte är hon som har gjort dem börjar Tim tvivla. Kanske var det inte så smart att flytta in i Annas hus trots allt, kanske var det till och med livsfarligt…?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar