torsdag 2 oktober 2014

Tom Gates fantastiska värld

Författare: Liz Pichon

Tom är en kille som inte gillar skolan så värst. Eller inte gillar skolarbete i alla fall. Eller lärare. Han tycker att det är mycket roligare att ägna lektionerna åt att rita och att fundera ut coola namn till sitt och bästisens band. Det lutar åt Dog Zombies.

Andra saker Tom gillar är att reta gallfeber på sin pestigs storasyster Delia och så gillar han Amy Porter. Amy är den vackraste han vet. Tyvärr misstänker han att han själv inte är det vackraste Amy vet.

I år har Tom den stora turen att få sitta bredvid Amy i klassrummet. Mindre tur är att han också sitter bredvid asvidriga Marcus Meldrew och att platserna är längst fram, där Magister Fullerman har total koll på allt han gör. (Nästan.) Hur ska han nu kunna fördriva tiden på lektionerna med att rita i sitt anteckningsblock, designa snygga bandloggor och fundera ut taskiga saker att göra mot Delia?


Andra bekymmer som upptar Toms funderingar är hur han ska få sina föräldrar att betala biljetter till världens bästa band, Dude3, som ska spela i hans stad snart och -om han får biljett- hur han ska lyckas undvika att hans pappa följer med på konserten iklädd något jättepinsamt, som han brukar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar