torsdag 2 oktober 2014

Vår katastrofala historia

Författare: Jess Rothenberg

När Bries pojkvän talar om för henne att han inte älskar henne dör hon av brustet hjärta. Bokstavligen. Hon bestämmer sig där och då för att aldrig förlåta honom.

Livet efter detta visar sig inte alls likna något Brie har föreställt sig. När hon dör hamnar hon på en buss som tillslut släpper av henne på en pizzeria. Där förväntas hon tydligen spendera evigheten.

Men på pizzerian, a lite slice of heaven, möter hon Patrick, en ung kille i 80-tals kläder som är väldigt mån om att försöka få Brie att acceptera sitt öde och lära sig leva med livet efter detta, så att säga. Brie sörjer sin pojkvän och sitt förlorade liv och är först ovillig att göra något annat än att äta pizza och stirra in i väggen. Men när Patrick föreslår att hon kanske skulle besöka sin gamla pojkvän och hämnas på honom piggnar hon till.


Sakta börjar Brie förstå mer och mer hur livet efter döden fungerar och vilka möjligheter hon har. Hon hämnas grundligt på sin före detta och hon är beredd att göra nästan vad som helst för att få komma tillbaka till livet igen. Oavsett vilket pris hon i så fall måste betala. Patrick försöker varna henne, men hon bryr sig inte om vad han säger, vad vet han? Först när det nästan är för sent börjar Brie ana sanningen bakom Patricks omsorger om henne...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar