torsdag 9 oktober 2014

Den siste musketören

Författare: Stuart Gibbs

När Greg Rich familjs pengar tar slut tvingas de sälja alla sina gamla släktklenoder. Louvren i Paris erbjuder sig att betala bra för alltihop; möbler, tavlor, smycken.

Men i sista stund vill Gregs mamma inte sälja sitt älskade halssmycke, med den konstiga halva svarta stenen. Då blir monsieur Dinicoeur, mannen från museet som köper deras saker, vansinnig och försöker slita halsbandet av henne med våld. I den tumult som uppstår ramlar allihop in i en stor målning som hänger på en av väggarna på Louvren och plötsligt förflyttas de fyra hundra år bakåt i tiden, till 1600-talet då museet var boningshus för kungen.

Dinicoeur, som uppenbarligen är någon hög militär i den här versionen av verkligheten, säger att Gregs föräldrar kommit för att mörda kungen. Vakter griper dem och släpar iväg dem till Paris ökända fängelse La Mort Triste. Där ska de sitta och vänta på döden.


Greg lyckas undkomma och flyr ut i Paris. Men hur ska han klara sig alldeles ensam i denna okända tid och hur ska han kunna rädda sina föräldrar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar