onsdag 15 oktober 2014

Ibland blir skogen vred

Författare: Rebecka Åhlund

Ella åker på kollo för första gången i sitt liv. Med sig har hon bästa vännen Dylan och den lite äldre Hasan. Känns rätt ok, men lite nervöst.

Kollot är på en gård mitt ut i skogen, helt isolerad. Lägerföreståndaren är en man som heter Daniel, som är helt sjukt sträng och mest arg hela tiden. Han tjatar om en massa regler som de absolut inte får bryta och vad som händer om de gör det. En av reglerna som han är extra noga med att påpeka är att de aldrig får gå ut i skogen.

På lägret finns också tre andra idioter, Jon, Jose och den gigantiska Tjocke-Jimmy. Dessa tre springer runt och slår på varandra och är så taskiga de kan mot alla andra. Värst är de mot Dylan, speciellt när de fått reda på att hans mamma är alkis.

Men det finns andra personer på kollot också, trevligare personer. Som Michael, som bor med Dylan och Hasan i killarnas barack och som är snygg som en filmstjärna. Honom lär Ella gärna känna lite mer. Dessutom får hon dela rum med den coola Lo, med svarta kläder och rosa hår. Lo har tydligen varit på lägret massor av år och hon vet allt om ledarna, spökhistorierna och framför allt om skogen.

Trots att ledarna så uttryckligt har förbjudit det drar Lo med sig Ella och killarna ut i skogen på nätterna. Hon berättar om flickan som försvann för många år sedan och hon säger att skogen har något att visa dem.

Ella förstår snart att något riktigt otäckt har skett i skogen, att berättelserna om att det spökar där nog är sanna. Men den verkliga sanningen om den försvunna flickan anar hon inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar