torsdag 2 oktober 2014

Nyckelns hemlighet

Författare: Ewa Christina Johansson

Det är städdag på Ellas skola. Meningen är att alla ska hjälpas åt att få skolgården fin inför sommarlovet. Urtråkigt, tycker Ella, som gör sitt bästa för att smita undan.

Ellas tvillingsyster Ida är så klart duktig som vanligt och jobbar allt vad hon kan. När hon hackar ogräs i en rabatt hittar hon en gammal nyckel. Ida visar den för Ella, som genast förstår att det är något speciellt med nyckeln. Den är formad som ett hjärta längst upp och i hjärtat ser Ella några streck, som verkar vara ristade i metallen. Efter ett tag ser hon att det inte bara är streck utan bokstäver, först en och sedan flera. Det verkar dyka upp fler ju längre hon håller i nyckeln.


Ella smiter in i skolan och går till biblioteket för att försöka få reda på mer om nyckeln. Hon känner på sig att det är något mycket speciellt med den. Det är som om den försöker visa henne något, eller få henne att göra något. Låsa upp en dörr kanske? Men var kan det finnas en dörr som den gamla nyckeln passar i? Och vad eller vem är det som dyker upp i skuggorna i korridoren och försöker ta nyckeln ifrån henne, som försöker varna henne för att öppna dörren?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar