torsdag 9 oktober 2014

Lite mer än en kram

Författare: Mårten Melin

Manne undrar om han tänker för mycket på tjejer, om det är normalt. Fast hans kompisar verkar tänka nästan mer, så det kanske inte är så konstigt i alla fall.

Det är sista veckan på sommarlovet. Manne ska börja sjuan. Hans syster Moa nian. Deras föräldrar har precis skilt sig och flyttat från villan till två lägenheter. En dag kommer Moa hem med en ny tjejkompis. Hon heter Amanda och hennes familj har precis flyttat dit från Stockholm och bor nu i Mannes och Moas gamla hus. Manne tycker att Amanda är snygg, svårt att inte spana in henne.

Men egentligen tänker Manne mer på Aya. Aya som går i hans klass och som han har varit kär i hur länge som helst. Fast hon är inte intresserad, det har han ju fattat. Precis innan sommarlovet tog han mod till sig och berättade för henne att han gillar henne, att han skulle vilja att de blev ihop. Hon hade bara tittat på honom som om han var en idiot och sedan dess har han inte sett henne på hela sommaren.

Trots att Amanda är så mycket äldre, eller tycker i alla fall själv att hon är mycket äldre, är hon intresserad av Manne. Hon söker upp honom och vill att de ska göra både det ena och det andra tillsammans. Manne är chockad men lycklig. Kan hon verkligen vilja vara med honom, på riktigt, trots att hon ska börja nian?


Vad Amanda inte vill är att någon ska få reda på att hon gillar Manne, vilket nog är rätt tänkt för när sanningen kommer ut blir konsekvenserna katastrofala för dem båda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar