måndag 27 oktober 2014

Hjärnpunka

Författare: Staffan Cederborg

Leo är förälskad i Isabella. I likhet med typ alla andra killar på skolan. Han är smärtsamt medveten om att han inte har en chans på henne. Speciellt inte som han oftast får hjärnpunka när han pratar med henne, så att han säger helt sjuka saker.

Men nu ska klassen åka på klassresa till Stockholm och alla vet ju att på klassresor kan vad som helst hända. Alla vanliga regler verkar sättas ur spel och de mest otippade personer kan bli tillsammans. Så Leo hoppas att det ska ske ett mirakel.

Samtidigt har han mer överhängande problem. En kille i Leos klass, Kricke, är ett riktigt svin som inte drar sig för att spöa upp Leo med jämna mellanrum. De spelar i samma fotbollslag och efter att Leo har gjort så att laget förlorat genom ett självmål (riktigt snyggt mål för övrigt) hotar Kricke med att skära snoppen av honom om han inte slutar i laget. Leo vill inte sluta, han har lovat sin bästa kompis Djuret att han inte ska sluta, men han är rädd att Kricke nog faktiskt kan mena allvar med sitt hot.


Så kommer Stockholmsresan och Leo kan konstatera att vad som helst faktiskt kan hända på en klassresa, men kanske inte riktigt på det viset han tänkt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar