tisdag 12 maj 2015

Felkod 404

Författare: Erik Midander

Linns pappa är programmerare och arbetar för säkerhetstjänsten. Exakt vad han håller på med vet hon inte, men när han försvinner spårlöst under en konferens i Strasbourg blir hon tvungen att försöka ta reda på det.

När Linns pappa inte kommer tillbaka från sin jobbresa och inte har hört av sig eller svarat på mobilen på flera dagar kontaktar hennes mamma polisen. Men dagarna går och inget spår efter pappan dyker upp.

Linn blir mer och mer frustrerad. I ett försök att få reda på mer loggar hon inte sig på sin pappas dator och får då kontakt med den mystiska Aitia. Linn gissar att det är en kollega till hennes pappa, även om hon aldrig har hört talas om henne, och hon försöker fråga ut henne för att få reda på mer om vad hennes pappa egentligen arbetar med. Om han har blivit kidnappad måste det ju finnas någonting som han har som någon annan vill ha. Men vad?

Ju mer Linn får reda på om sin pappas jobb desto mer förstår hon att han är riktigt illa ute och att det är sannolikt att hans kidnappare snart kommer försöka hitta nya sätt att få honom att ge upp sina hemligheter. Genom att kidnappa en älskad dotter kanske? Linn tvingas fly hals över huvud och hon inser snart att det inte finns någon hon kan lita på…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar