fredag 8 maj 2015

Stickan

Författare: Guy Bass

Till den lilla byn Bökehåla kommer en dag Fulbert Freakfinnares resande show med onaturliga skapelser. Fulbert har en freakshow som består av några inte speciellt lyckade freaks och ingen i Bökehåla blir rädd när han visar upp sin freakshow. Däremot är folket i Bökehåla väldigt rädda för något annat, nämligen den galne professor Erasmus egentillverkade monster, som bor på slottet Grotteskog utanför byn.

På slottet bor Stickan. Han är professor Erasmus allra första skapelse och professorn har glömt honom för länge sedan. Stickan har dock inte glömt professorn och deras vänskap. Hans största skräck är att folket i byn ska tröttna på professorn och hans monster och att det ska komma en ilsken folkhop till slottet och kräva hämnd. För att skydda professorn ser Stickan till att oskadliggöra hans fasansfulla skapelser, så att hans monster blir snälla och inte springer ner till byn och äter upp människorna där.


När Fulbert får nys om att det finns monster på slottet ser han sin chans att göra sin freakshow bättre. Han måste bara komma förbi Stickan, som för att skydda sin älskade professor vägrar släppa in besökare i slottet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar