tisdag 12 maj 2015

Jakten på den perfekta luggen

Författare: Petrus Dahlin

Max är en kille som ofta hamnar i trubbel. Han är väldigt påhittig och testar en massa saker som ofta leder till problem. Ibland så stora problem att familjen tvingas flytta och Max får byta skola. Han har gått på ganska många skolor…

Senaste gången Max strulade till det och de var tvungna att flytta fick hans föräldrar nog och nu har de mer eller mindre förbjudit honom att göra saker över huvud taget. Teckna är det enda han får göra, för om man bara tecknar kan inget dumt hända, tror Max föräldrar.

Max och hans familj är alltså nyinflyttade, igen, och den här gången har de flyttat till en liten håla mitt ute på landet i Skåne. Där finns ingenting och Max är orolig för att han ska dö av uttråkning. Men efter ett tag inser han att några saker trots allt finns där. Där finns Patrik och hans garage, den snoriga och extremt störiga grannkillen, kort och gott Snorisen. Och så finns den otroligt vackra Karima som uppenbarligen är fången hos en hemsk och elak skånsk gubbe. Henne måste Max befria.

Dessutom har han ett projekt som går ut på att rita av alla lärare och annan personal på skolan. Möjligen är dessa porträtt inte helt snälla och möjligen lyckas Max skapa en hel del problem bara genom att teckna, i motsats till vad hans föräldrar trodde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar