fredag 22 maj 2015

Hög press

Författare: Jesper Tillberg

Tom (eller Toma som han egentligen heter) är halvitalienare och han älskar fotboll, speciellt italienska ligan. Han älskar hur spelet är konstruerat, han älskar att fundera ut spelstrategier och upplägg. Han spenderar massor av tid med att spela FIFA och han är grymt bra på att få spelarna i sitt lag i spelet att göra som han vill och vinna sina matcher.

Men Tom är en mycket bättre spelare i teorin än i praktiken. Han är definitivt ingen stjärna i sitt eget lag och han är i ständig konflikt med lagets tränare, Calle. Calle tycker att Tom lägger sig i hur han styr laget och han tycker att Tom är uppkäftig och stökig. Tom tycker att Calle är en dålig strateg och inte lyckas ta fram det bästa ur sitt lag. Själv känner han att tränarens ständiga fiendskap och taskiga kommentarer får honom att prestera sämre än han borde kunna. Till slut får Tom nog och hoppar av laget. Men vem är han då, om han inte spelar fotboll? Fotboll är ju hela hans liv.

I samma veva lär Tom känna en ny familj som flyttar in i hans kvarter. De kommer från Italien och pappan i familjen har arbetat som professionell fotbollstränare i sitt hemland. Hela familjen älskar fotboll och när dottern Julietta ska börja träna med ett svenskt lag får Tom följa med som tolk. Snart är han engagerad som extratränare i laget och en vänskapsmatch med Toms gamla lag väntar. Nu får Tom sin chans att visa Calle vad han egentligen kan om fotboll och vem som är den bästa tränaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar