fredag 29 maj 2015

Uppdrag Silverstjärnan

Författare: Peter Ekberg

Arena Trexo bor på stjärnskeppet Voya. I 8000 år har det färdats från jorden på sin väg genom rymden mot planeten Roxera. Det är många tusen år kvar innan skeppet når fram. Många generationer människor har levt på Voya och många fler kommer behöva födas och dö innan skeppet når fram till sin slutdestination. Men en dag kommer människorna landa på en ny planet.

Arena tycker att tillvaron är rätt tråkig. Skolan är jobbig och hon har svårt att koncentrera sig på lektionerna. Hon fantiserar om att utföra hjältedåd, precis som hennes stora idol, Neon Lux, rymdhjälten som räddat Voya så många gånger och som nu är en legend. Trots att Arena vet att hon borde lära sig allt hon kan om skeppskonstruktion om hon vill kunna likna sin idol tycker hon att det är mördande tråkigt. Inte blir det bättre av att mobbaren Brik gör allt han kan för att göra livet surt för henne.

Så plötsligt en dag händer något otroligt. En annan farkost närmar sig Voya och när det visar sig att alla öppningar till det främmande skeppet är för små för vuxna att ta sig igenom får plötsligt Arena sin chans att bli en verklig rymdhjälte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar