tisdag 12 maj 2015

Täcknamn Mattias

Författare: Jørn Jensen

Rasmus pappa har lämnat det MC-gäng han så länge varit medlem i. Han fick nog när gänget placerade en bomb i hans bil, som av misstag dödade hans fru, Rasmus mamma. Han bestämde sig för att hämnas på gänget genom att vittna mot dem. För att skydda honom och Rasmus har polisen bestämt att de ska få nya identiteter och leva skyddade på en helt ny plats.

Inget av detta vet Rasmus när pappa väcker honom mitt i natten och befaller honom att följa med. Snabbt ska det gå och han får inte ta med sig mer än det mest nödvändiga. Inte heller får han ta med sin mobil eller sin dator, han ska få nya när de kommer fram säger pappa. När de sitter i polisernas bil och kör iväg mot sitt nya liv får Rasmus veta att han numera ska heta Mattias och att han ska få en helt ny identitet som han måste lära sig. Allt om sitt gamla liv kan han däremot glömma. Han får inte ha någon kontakt med sina gamla vänner eller någon från livet i Stockholm. Polisen frågar om han har tagit med sig något elektroniskt, sin gamla mobil eller något spel eller så. Nej, inget säger Rasmus/Mattias.

Men det är inte sant. Rasmus har med sin gamla mobil, den där det finns ett röstmeddelande från hans mamma, det sista minne han har kvar från henne. Dessutom har han med ett spel som han hittat i trappuppgången. Han har knappt hunnit testa det än, inte en chans att han lämnar kvar det bara för att polisen säger att han inte får ta med sig något.

Men pappa och Rasmus problem är långt ifrån över. Knappt har de anlänt i sin nya stad, förrän Rasmus börjar bli förföljd av en kille på moped. Han tilltalar honom med hans riktiga namn och allt tyder på att han har kontakt med MC-gänget som vill döda dem. Men hur har de lyckats spåra dem? Vart ska de fly nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar