torsdag 18 februari 2016

14 år och till salu

Författare: Caroline Engvall

Tessan är en helt vanlig tjej med en kärleksfull familj, en bästa kompis att dela allt med och en fritid som fylls med stalliv och hästar.

Allt detta förstörs när Tessan blir överfallen och våldtagen på väg hem från stallet en kväll. Våldtäkten gör att Tessans trygga tillvaro slås sönder och hennes självförtroende förstörs. Hon fylls av självförakt och berättar inte för någon om vad hon varit med om. Killen som våldtog henne var en ytligt bekant och Tessan tror honom när han säger att hon är smutsig och äcklig och att det är hennes eget fel att han våldtog henne.

Det är detta självförakt i kombination med ett plötsligt infall från Tessans bästa kompis Jenny som gör att hennes liv förvandlas till en mardröm på riktigt. Jenny föreslår att de ska tjäna snabba pengar genom att hora. Det är hur enkelt som helst att få kontakt med män på nätet som gärna betalar för att ha sex med en 14-åring.

Tessan upptäcker att sex med okända män får henne att må bättre för en kort stund. För henne är sex förstört i vilket fall och hon inbillar sig att hon genom att sälja sex tar tillbaka makten över sin kropp. Men ångesten kommer snabbt tillbaka varje gång och för att lätta den igen måste hon hitta nya män att sälja sig till. Tessan har hamnat i en ond spiral, som blir tusen gånger värre när hon träffar den våldsamma och sadistiska Mats.

Det tar många år innan Tessan kan komma ur sin situation, bli fri från Mats och de andra männen och skriva en bok om sitt liv för att kunna hjälpa andra tjejer i samma situation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar