torsdag 25 februari 2016

I den tysta minuter mellan

Författare: Viveka Sjögren

Torvi är född och uppvuxen på Island, med en isländsk pappa och en svensk mamma. När Torvi är sex år flyttar han och mamma till Sverige. Pappa Kettil ska komma senare säger mamma.

Torvi väntar och längtar, men pappa kommer aldrig. Tillslut, när mamma och Torvi har bott i Sverige i två år, skriver pappa ett brev där det står att han vill komma och bo tillsammans med dem. Men trots det dyker han inte upp. Torvi blir argare och ledsnare för var dag som går. Tillslut stänger han in alla tankar och känslor som har med pappa att göra i ett låst rum längst bak i medvetandet. Han bestämmer sig för att hans pappa är en gubbjävel och att han inte är värd att tänka på.

När Torvi är fjorton år får han plötsligt veta att hans pappa har drunknat. Motvilligt flyger han till Island för att gå på begravningen och får då återse en värld som han inte upplevt sedan han var sex år. Han träffar sin gamla bästis och blir förälskad i hans syster. Han lär känna sin farmor och sina kusiner och genom dem lär han också känna sin pappa. Långsamt kan han låta pappan bli något annat än Gubbjäveln i sitt minne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar