torsdag 25 februari 2016

Bänkad

Författare: Annica Wennström

Sebastian har spelat fotboll så länge han kan minnas. Laget och tränaren har varit som en familj för honom. Familjen han har hemma är inte mycket att ha. Sebastians pappa är arg, högljudd och alltid missnöjd med allt Sebastian gör. Hans mamma är mest tyst och passiv.

I åttan kommer en ny kille till laget och med honom hans pappa, Janne,  som ska vara extratränare. Det märks snabbt att Janne inte delar den gamla tränarens syn på att fotboll ska var roligt i första hand och att alla ska få spela. Janne vill toppa laget och ju mer kontroll han får som tränare desto mer blir Sebastian placerad på bänken. Dels för att han är duktig och därmed en konkurrent till Jannes son, Ethan, men kanske framför allt för att han säger ifrån och ifrågasätter Jannes beslut.

Sebastian känner mindre och mindre lust att fortsätta i laget som situationen har utvecklats. Han har blivit ovän med sin bästa kompis, Leonard, som hänger med Ethan. Resten av laget vågar inte ta hans parti när han bråkar med Janne och Sebastian vet inte om han tycker att fotboll är roligt längre. Men vem är han om han inte är Sebastian - fotbollskillen?

Osäker på tillvaron och sin roll i den börjar Sebastian umgås med Linn, snyggaste tjejen på skolan. Han vågar ta kontakt med henne för att allt ändå är skit, han har inte mycket att förlora. Linn visar sig vara trött på sin ständigt otrogna pojkvän och vill gärna vara med Sebastian istället. Men egentligen är det ju inte alls Linn han är intresserad av, utan Liten. Vågar han ta kontakt med henne också? Eller kommer Linn sabba hans chanser med Liten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar