torsdag 25 februari 2016

Pappan med de stora skorna

Författare: Moni Nilsson

Semlan är tolv och ett halvt. Hon är en och sextio lång, vilket gör henne tre centimeter kortare än sin pappa. Semlans pappa är den kortaste pappan i klassen, men han har störst skor. Oklart varför.

Semlan har en bästis som heter Gordon. Gordon är helt knäpp, fast på ett kul sätt. Han har alltid helt bisarra projekt på gång, som han drar med Semlan på. En gång limmade han ett par likörglas framför ögonen i hopp om att kunna upptäcka parallella världar.

I Semlan och Gordons klass går också Lino, som Semlan nog är lite kär i. Fast det har hon inte sagt till Gordon. Annars berättar hon allt för honom, men hon är osäker på om han kanske skulle bli ledsen om hon var kär i någon annan, så hon väljer att hålla det för sig själv.


Semlan gillar att göra listor. De kan handla om allt från skillnader mellan hennes pappa och Gordon till lekar Semlan och hennes lillebror Bento leker i badkaret. När Semlans och Bentos föräldrar berättar att de ska skiljas gör Semlan en lista på för- och nackdelar med att ha skilda föräldrar och hon konstaterar att det blir rätt jämnt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar