torsdag 22 januari 2015

Dubbelgångare

Författare: Jenny Valentine

Chad är föräldralös och på flykt från myndigheterna. Han är ingen. Han vet inte vilka hans föräldrar är eller ens vad han heter. Chad kallades han av morfar, som tog hand om honom, men som sedan visade sig inte vara hans riktiga morfar. Han är ingen.

När slumpen gör att några socialarbetare tror att han är den sedan två år försvunne Cassiel Roadnight, som ser exakt ut som Chad, ser han en chans att få ett riktigt liv. Hans dubbelgångare har en familj som letar efter honom, som saknar honom och det Chad allra mest önskar sig är en familj och en tillhörighet, en identitet. Så Chad blir Cassiel.

Han ångrar sig nästan direkt. Vilken fruktansvärd sak att göra, att ta någons liv. Att lura Cassiels stackars familj att deras älskade son har kommit tillbaka. Och tänk om de genomskådar honom, om de förstår att han inte är Cassiel, vad händer då? Tänk om den verkliga Cassiel plötsligt dyker upp! Men Chad kan inte heller sticka därifrån utan att göra illa familjen, tvinga dem att förlora Cassiel en gång till när han precis kommit tillbaka, det kan han ju inte göra.

Så träffar Chad Floyd, som berättar saker för honom som gör att han börjar misstänka att Cassiels liv kanske inte var så okomplicerat trots allt. Det börjar gå upp för Chad att han genom att låtsas vara Cassiel nu svävar i livsfara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar