torsdag 15 januari 2015

Ingen skulle sakna dig

Författare: Michelle Gagnon

Peter räknar med en trist hemmakväll. Hans flickvän har gjort klart att hon måste plugga och inte får bli störd och hans föräldrar är bortbjudna. För att fördriva tiden snokar Peter igenom sin pappas arbetsrum, något han brukar göra med jämna mellanrum. Han hittar en mapp med information om ett företag som han inte känner igen, AMRF. Han blir nyfiken och snokar runt på företagets server. Peter har skapat hackarnätverket Alliance och har tagit sig förbi brandväggarna på både NSA och FBI, men trots det bjuder AMRF på motstånd. Han snokar runt lite men bestämmer sig sedan för att strunta i hela grejen. Några minuter senare sparkas ytterdörren in och svartklädda, beväpnade män anfaller Peter och beslagtar hans dator.

Noa vaknar naken på ett operationsbord. Hon har dropp i armen och fruktansvärt ont i bröstkorgen. Hon har ingen aning om var hon befinner sig eller varför. Det sista hon minns är att hon var på väg till en butik för att hämta ett nytt grafikkort till sin dator. Noa inser att hon svävar i livsfara och måste fly. Hon befinner sig i en stor lagerlokal på ett industriområde som kryllar av beväpnade vakter. Genom att uppbåda all sin intelligens och sina sista fysiska krafter lyckas hon ta sig bort från industriområdet och tillbaka till Boston där hon bor. Men hon märker snart att hon fortfarande är jagad och hon vågar inte gå hem. Hon är utan pengar och utan någonstans att ta vägen. På bröstkorgen har hon ett stort operationsärr och hon har ingen aning om vilka som är efter henne, vad de vill göra med henne eller vad de redan har gjort med henne.

Peter kontaktar Rain, den bästa hackaren i Alliance, för att ta reda på mer om AMRF. Rain, eller Noa, är i stort behov av pengarna och åtar sig motvilligt uppdraget utan att veta att samma människor är efter henne och Peter. Sakta kommer de två sanningen på spåren och den visar sig vara mer fruktansvärd än de någonsin kunnat föreställa sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar