torsdag 8 januari 2015

I huvudet på Colin Fischer

Författare: Ashley Edward Miller & Zack Stentz

Colin har en IQ långt över de flesta människor. Han har lätt för att resonera logiskt, se konsekvenser av händelser, komma ihåg och tolka fakta och dra slutsatser utifrån olika uppgifter. Han älskar matematik och logik. Han har en otrolig slutledningsförmåga.

Däremot är Colin väldigt dålig på att läsa andra människor. Han förstår inte skämt, liknelser eller bildspråk. Han har svårt för att tolka andra människors ansiktsuttryck. Han tycker inte om ögonkontakt eller att människor rör vid honom. Inte heller höga ljud eller färgen blå.

Colin har egentligen bara en vän, Melissa, som han känt sedan dagis och som alltid varit snäll mot honom. Han blir hårt utsatt av skolans mobbare. Inte minst Wayne Connelly som redan första skoldagen i High School doppar Colins huvud i toaletten.

Men när en pistol avfyras i skolans cafeteria och Wayne omedelbart utses som den mest troliga gärningsmannen bestämmer sig Colin för att lösa mysteriet. Han ska ta reda på vem som äger pistolen och rentvå Wayne som han är övertygad är oskyldig.

Colin är visserligen rätt märklig och har svårt för mänskligt samspel, men han är samtidigt ett geni på många sätt och han är helt rätt person att lista ut vem som avfyrade pistolen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar