torsdag 15 januari 2015

Hjärtlös

Författare: Petrus Dahlin

Maia flyttar med sina föräldrar till en stor lägenhet i centrala New York. Föräldrarna har båda fina karriärjobb på sjukhus och universitet. Lägenheten har de ärvt efter Maias farfar.

Det tar några veckor innan Maia får plats på den fina privatskola hennes pappa vill att hon ska gå på. Till dess får hon vara ensam i den stora kalla lägenheten hela dagarna när föräldrarna jobbar.

Att vara ensam är Maia van vid, men att vara ensam inte bara i lägenheten utan i en hel miljonstad där man inte känner en enda person känns värre. Dessutom tycker hon illa om de smala trapporna och den minimala hissen som hon tvingas ta upp till lägenheten på tolfte våningen. Maia är också lite rädd för tanten på våningen under som säger otäcka saker till henne, påstår att hon har drömt om Maia och är allmänt obehaglig.

För att hon ska få lite sällskap köper hennes mamma en hamster till Maia. Maia blir jätteglad ända tills hamstern rymmer och hon inte kan hitta den fast hon letar förtvivlat. Tillslut letar hon till och med i hörnrummet längst bort i korridoren, det som mamma och pappa har sagt att hon aldrig får gå in i. Vad hon inte vet är att hennes närvaro i det förbjudna rummet väcker något till liv, något som inte borde leva...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar